خواص سيب زميني

سيب

تحقيقات جديد نشان مي دهدکه پودر ساخته شده از سيب زميني معمولي مي تواند خون را منعقد کند، بريدگي هاي کوچک را ببندد و به روشهاي جراحي کمک مي کند با ماليدن پودر مانند يک اسفنج خون را پاک کرده ويک مکانيسم اوليه انعقادي را آغاز مي کند سپس فرآيند طبيعي لخته شدن جاي آن را مي گيرد و آميلازها پودر را تجديد مي کند. نتايج اين مطالعات در نشست سالانه انجمن متخصصين بيهوشي آمريکا ارائه شده است .
اين يک مکانيسم عمل جديد است ، اين پودر خيلي مؤثر است و به نظر مي رسد عوارض جانبي ندارد . ارث و همکارانش اثر بخشي و ايمني پودر را در درمان بريدگي هاي سطحي پوست در۳۰ داوطلب سالم بزرگسال آزمايش کردند؛ در اين مطالعات ، ۲ بريدگي يکسان به طول ۵ ميلي متر و عمق يک ميلي متر به فاصله ۲ ميلي متر از هم روي هر بازوي داوطلب ايجاد شد ، خون پاک شد و سپس پودر به سرعت روي يکي از بريدگي ها به کار برده شد وهر دو برش تحت فشار قرار گرفتند.
محققان زماني را که خونريزي در هر بريدگي قطع شد ثبت کردند همچنين عکس‌هايي را در دقيقه دهم ، روز هفتم و روز سي‌ام بعد از بريدگي ها تهيه کردند.
در بيشتر بريدگي هاي تحت درمان با پودر خون‌ريزي تقريباً فوري قطع شد ؛ ولي در بريدگي هايي که تنها تحت فشار قرار گرفته بودند خونريزي به طور متوسط ۶ دقيقه طول کشيد .
اين پودر کرم رنگ سال گذشته به وسيله ي سازمان دارو و غذاي آمريکا (FDA) تاييد شده است و از نشاسته خالص شده که به صورت ذرات کروي آسياب شده تشکيل گرديده است چنين مطرح شده که اين پودر ميتواند به سرعت و به سلامت و به طور مؤثر خون را در سطح جراحت‌هاي شديد منعقد کند و ممکن است نياز به تزريق خون را که خطرات خاص خود را دارد از بين ببرد .
يک فايده ي بزرگ اين محصول آن است که بر خلاف بيشتر مواد منعقد کننده خون نيازي به آماده سازي يا سرد کردن ندارد . ارث مي گويد : نشاسته به سرعت در حدود ۲۴ ساعت تجزيه مي شود ، اين مهم است زيرا شانس کمي براي عفونت يا واکنش جسم خارجي وجود خواهد داشت.
مصرف نكردن سيب زميني در وعده هاي غذايي مختلف مي تواند موجب بروز مشكلات عصبي و پرخاشگري شود.
سيب زميني از گروه كربوهيدرات‌ها است كه به گروه نشاسته نيز معروف است , ارزش غذايي و فيبر غذايي است . ويتامين هاي B اين گروه شامل انواع ويتامين هاي گروه نقش مهمي در سلامت بدن به ويژه در مورد رشد مو و سلول هاي B گروه عصبي دارد. سيب زميني به علت دارابودن فيبر غذايي مناسب , در تنظيم عمل كرد دستگاه گوارش وجلوگيري از يبوست مفيد است و به اين صورت كه فيبر غذاي موجود در سيب زميني پس از ورود به دستگاه گوارش به شكل اسفنج درمي آيد و آب را به خود جذب مي كند و به شكل مواد حجيم به عنوان محرك روده و تسويه روده عمل مي كند .
حذف سيب زميني و يا به صورت كلي حذف گروه كربوهيدراتها مي تواند موجب بروز مشكلات عصبي , پرخاشگري , يبوست مي شود.
سيب زميني بدليل داشتن مقدر ويتامين C ضد بيماري اسكوربيت است و كشورهائيكه از اين گياه استفاده مي كردند هيچگاه مردم آنجا به اين بيماري دچار نمي شدند .
ساقه هوايي سيب زميني داراي بريدگيهايي مركب از ۷ تا ۱۲ برگچه اصلي است و در فواصل اين برگچه نيز برگچه هايي كوچكتر وجود دارد .
انواع مختلف سيب زميني بر حسب رنگ گل و پوست غده هاي زير زميني آن تقسيم بندي مي شود .
در روي پوست سيب زميني سوراخهاي كوچكي وجود دارد كه داراي جوانه است و اين جوانه‌هاست كه منشاء گياه تازه است .
سيب زميني داراي اسيدهاي آلي مانند اسيد سولانئيك ، اسيد نپتوتانيك و سايد فوليك مي‌باشد .
در صد گرم سيب زمني خام مواد زير موجود است :
آب ۷۵ گرم
انرژي ۶۰ كالري
پروتئين ۱/۸ گرم
چربي ۰/۱ گرم
مواد نشاسته اي ۱۸ گرم
سلولز ۱/۵ ميلي گرم
كلسيم ۶ ميلي گرم
فسفر ۵۰ ميلي گرم
پتاسيم ۵۰۰ ميلي گرم
آهن ۰/۶ ميلي گرم
سديم ۴ ميلي گرم
ويتامين آ ۱۰ واحد
ويتامين ب ۱ ۰/۱ ميلي گرم
ويتامين ب ۲ ۰/۳۵ ميلي گرم
ويتامين ب ۳ ۱ ميلي گرم
ويتامين ث ۱۵ ميلي گرم
سيب زميني نارس و همچنين برگ ، گل و ميوه سيب زميني داراي كمي آلكالوئيد سمي بنام سولانين است بنابراين بايد از مصرف سيب زميني نارس و ينز برگ و گل و ميوه سيب زميني خودداري كرد .
۱) برگ و ميوه سيب زميني بعلت داشتن سولانين مخدر و آرام بخش است ولي بعلت سمي بودن نبايد مورد مصرف داخلي قرار گيرد و بايد فقط بعنوان ضماد و استعمال خارجي استفاده شود .
۲)سيب زميني بعلت داشتن ويتامين C زياد براي مقابله با بيماري اسكوربيت بكار مي رود .
۳) براي تسكين سوختگي ها ، سيب زميني خام را رنده كرده وبه عنوان ضماد روي قسمت سوختگي بگذاريد و هر چند دقيقه آنرا عوض كنيد و ضماد تازه روي آن قرار دهيد .
۴)سيب زميني داراي آنزيم مهار كننده مي باشد بنابراين ضد سرطان وضد ويروس است مخصوصا سيب زميني در اين مورد از شير يا سويا قوي تر است .
۵)پوست سيب زميني ماننده پوست ميوه ها وسبزيجات داراي ماده آنتي اكسيدان است بنابراين از پير شدن سلولها و نيز از بوجود آمدن سلولهاي سرطاني جلوگيري مي كند .
۶)سيب زميني بهترين دارو براي آنهايي است كه بدنشان اسيدي است و اينگونه اشخاص بايد سيب زميني را با پوست و با بخار پخته بخورند زيرا سيب زميني آب پز وسرخ شده برعكس سيب زميني با بخار پخته شده توليد اسيد در بدن مي كند .
۷)سيب زميني داروي خوبي براي از بين بردن تورم است . براي اين منظور سيب زميني را طبقه طبقه كرده و در سوپ بياندازيد و بگذاريد تقريبا نيم پز شده و سپس آنرابخوريد .
۸)سيب زميني بعلت درا بودن پتاسيم زياد، تميز كننده كبد نيز مي باشد .
۹)سيب زميني بدن را جوان مي كند .
۱۰)سيب زميني داروي بيماريهاي قلب نيز مي باشد .
۱۱)سيب زميني قرمز درمان كننده بواسير خوني و دردناك مي باشد . براي اين منظور سيب زميني رابطور باريك بريده و بصورت شياف دراوريد و روي آن كمي روغن ويتامين E و يا وازلين ماليده و پس از قضاي حاجت بداخل معقد بگذاريد . اين عمل را اگر چند روز ادامه دهيد بواسير برطرف مي شود .
۱۲)براي درمان اسهال سوپ سيب زميني را با شير بپزيد و آنرا ميل كنيد . اسهال سريع متوقف مي شود . براي استفاده از سيب زميني اگر آنرا تكه مي كنيد بايد فورا از آن استفاده كيند زيرا خيلي زود اكسيده مي شود و خواص خود را از دست مي دهد .
سيب زميني را همشه بايد با بخار و يا در فر بپزيد و يا خام آنرا ميل كنيد زيرا خواص آن دست نخورده باقي مي ماند .
سيب زميني سرخ شده غير از اينكه خاصيتي ندارد بلكه براي بدن مضر هم است زيرا سرخ كردن سيب زميني بار وغن آنرا ثقيل الهضم مي سازد و باعث بيماريهاي مختلفه مي شود .
سيب زميني براي اشخاصي كه مبتلا به قند هستند مضر است زيرا بعلت داشتن نشاسته قند خون را بالا مي برد و اينگونه اشخاص اگر بخواهند از فوائد سيب زميني استفاده كنند بايد آنرا تحت نظر پزشك يا متخصص تغذيه مصرف كنند ويا از مصرف آن خودداري كنند .
سيب زميني بعد از برداشت به مدت پنج تا هفت ماه به ندرت جوانه مي زند، اما بعد از اين مدت در حرارت بالاتر از پنج درجه غالباً سيب زميني جوانه مي زند و خراب مي شود.سيب زميني در حرارت پايين مثلاً كمتر از پنج درجه مقدار قندش زيادتر و مقدار نشاسته اش كمتر مي شود، بر عكس در حرارت بالاتر قند سيب زميني كمتر و نشاسته آن بيشتر ميشود، بنابراين نحوه نگهداري سيب زميني در طعم آن مؤثر است.
براي نگهداشتن سيب زميني در خانه ها بهتر است آن را در جعبه هاي چوبي ريخته در جاي خنك نگهداري كنيد. بهترين طريقه پوست كندن سيب زميني انداختن آن در آب جوش و سپس گرفتن پوست آن است، در اين صورت قشري كه در زير پوست قرار گرفته و ارزش غذايي آن از ساير سيب زميني بيشتر است از دست نمي رود.جهت پخت سيب زميني بهتر است ابتدا آب را جوش آورده سپس سيب زميني را داخل آب در حال جوشيدن بريزيد و در ظرف را ببنديد تا پخته شود.
وقتي سيب زميني در مقابل نور قرار مي گيرد به تدريج زير پوست آن سبز رنگ مي شود يعني مقداري كلروفيل در آن توليد مي شود، همزمان با اين حالت در سيب زميني ماده اي سمي به نام سولانين ايجاد مي شود.همچنين وقتي سيب زميني جوانه مي زند سم ذكر شده در آن ايجاد مي شود. در صورت امكان از مصرف اين گونه سيب زميني ها خودداري گردد. در غير اين صورت موقع پوست كندن بايد پوست را با ضخامت بيشتر جدا كرد، چون سم در قسمت خارجي سيب زميني بيشتر متراكم است. در بعضي كشورها كه مصرف سيب زميني بالا است، مسموميت از سولانين بيشتر اتفاق مي افتد.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *