خواص ليمو ترش

خواص ليمو ترش

حتما شنيده‌ايد كه گفته‌اند سيب سلطان ميوه‌هاست و اگر خواص ليمو ترش را براي شما بشماريم مطمئنا قبول خواهيد كرد كه سلطان ميوه‌ها ليمو ترش است .
ليمو ترش به علت داشتن خواص اسيدي ، ضد عفوني كننده قوي است حتي اگر در مسافرت‌ها به آب آشاميدني مشكوك هستيد و مي‌ترسيد از آن بنوشيد كافي است چند قطره آب ليمو ترش را در آن بريزيد آب ر ا كاملا استريليزه كرده و ميكروب‌هاي موجود در آب را از بين مي برد .
كسانيكه مي خواهند خود را لاغر كنند اگر صبح ناشتا آب ليمو ترش را با يك ليوان آب مخلوط كنند و مقدار كمي عسل به آن اضافه نمايند و آن را بنوشند تا ظهر گرسنه نخواهند شد و بدين ترتيب از شر چربي‌هاي اضافي راحت خواهند شد .
بهترين كلسيم آن است كه از پوست تخم مرغ و آب ليمو تهيه مي كنند . براي تهيه كلسيم طبيعي يك تخم مرغ را تميز شسته و در يك ليوان بگذاريد و روي آن آب يك ليمو ترش را بريزيد و آن را مدت دو سه ساعت در جاي خنكي بگذاريد سپس تخم مرغ را در آورده و آب ليمو را كه داراي مقدار زيادي كلسيم است مي توانيد روي سالاد ريخته و يا با عسل يا شكر شيرين كرده بنوشيد از تخم مرغ هم كه پوست آن نرم شده مي توانيد هنوز استفاده كنيد .
براي گلو درد بهترين دارو ليمو ترش است . يك قاشق چاي خوري آب ليمو ترش را در آب نيمه گرم بريزيد و با آن غرغره كنيد ورم گلو و گلو درد را برطرف خواهد كرد .
براي گرفتگي بيني و زكام كافي است چند قطره آب ليمو را با يك قاشق چايخوري آب مخلوط كرده و در بيني بچكانيد . براي رفع كرم معده و روده بايد يك ليمو ترش را با پوست و هسته له كنيد و آن را با يك ليوان آب سرد و يك قاشق عسل مخلوط كده و بمدت يك ساعت قبل از خواب نوشيد .
براي جلوگيري از خون ريزي بيني كافي است كه يك تكه پنبه را آغشته به آ ب ليمو كرده و در سوراخ بيني بگذاريد خون دماغ را برطرف خواهد كرد .
اگر در صورت شما لكه و جوش قرمز رنگ وجود دارد درمان آن با آب ليمو و نمك است . بدين ترتيب كه در مقداري آب ليمو نمك بزنيد و آنرا با پنبه روي صورت خود بماليد لكه ها و جشوها را برطرف مي كند .
بهترين دارو براي پوست دست شما مخلوط گليسيرين و آ ب ليمو است . آب ليمو و گليسرين را به نسبت مساوي مخلوط كنيد و به دست‌هاي خود بماليد ببينيد كه چقدر پوست دست‌ها صاف مي شود . در زمستان براي جلوگيري از سرما زدگي دستهاي خود را با آ ب ليمو ماساژ دهيد . خوردن آب ليمو سنگ‌هاي كليه را نيز دفع مي كند.
آب ليمو ترش و اسانس آن براي بدن، ذهن و روح بسيار مفيد است. اسانس ليمو به واسطه انرژي‌زا بودن آن مشهور است. در كشور ژاپن به واسطه اثرات شاداب كننده و فرح بخش اين اسانس، آن را به هنگام كاركردن كارمندان در فضا منتشر مي‌كنند.
همچنين مي‌توان از چند قطره از اسانس ليمو به عنوان بخور استفاده كرد، يا مقداري ازآن را در وان حمام ريخت. اين كار باعث سرحال شدن كليه اعضا بدن مي‌شود. البته نبايد هرگز اسانس ليمو را بدون رقيق كردن برروي پوست بكار برد، زيرا باعث بروز مشكلات پوستي مي‌شود.
سعي كنيد در نوشيدني‌هايتان از آب ليمو استفاده كنيد. فرضا هر روز صبح يك عدد ليمو را با مقداري آب گرم ميل كنيد. نوشيدن اين مايع به جاي نوشيدن چاي باعث مي‌شود شما بدن سالم‌تري داشته باشيد.
همچنين در اثر نوشيدن مايعات حاوي آب ليمو، چشم‌هاي شما درخشان‌تر شده و پوستي سرحال‌تر از قبل خواهيد داشت.
در صورت تمايل براي بهتر كردن طعم آن مي‌توانيد از شكر يا عسل استفاده كنيد.
ليمو داراي اثرات ضد عفوني كننده و قابض است و بدين جهت مي‌توان از آن براي درمان گلودرد استفاده نمود.
با توجه به مقدار بسيار زياد ويتامين “ث” موجود در ليمو، مصرف آن باعث افزايش مقاومت سيستم ايمني بدن مي‌شود. براي فرد مبتلا به آنفلونزا و سرماخوردگي مصرف مخلوطي از آب ليمو تازه با عسل در يك ليوان آب گرم بسيار مفيد است.
مصرف آب ليمو باعث كاهش تب در افراد بيمار مي‌شود. به عنوان مثال اگر چند قطره از اسانس ليمو يا مقداري آب ليمورا به آب سرد اضافه كنيد، سپس با استفاده از يك دستمال آن را روي پيشاني تب دار قرار دهيد، اين كار باعث كاهش تب وتقويت نيروي بدن خواهد شد.
ذكر اين نكته ضروري است كه قبل از قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب بايد از قرار دادن اسانس ليمو به صورت مستقيم برروي پوست خودداري شود، زيرا ممكن است باعث بروز حساسيت‌هاي پوستي گردد.
ليمو باعث تسكين سردردهاي معمولي و سردردهاي ميگرني مي‌شود. براي اين منظور مي‌توان ‌٥ قطره اسانس ليمو را در‌٢٥ ميلي ليتر از يك روغن حامل مناسب (مانند روغن بادام) مخلوط كرد و آن را با استفاده از يك دستمال كتاني برروي ناحيه مبتلا به درد ماساژ داد.
اگر پوست شما چرب است، مي‌توانيد آن را با ليمو كه يك ماده قابض است تميز كنيد. به اين ترتيب كه يك قاشق چاي خوري آب ليمو را در دو فنجان آب مقطر بريزيد و با يك پنبه تميز صورت خود را با آن پاك كنيد. اين كار باعث كاهش چربي پوست مي‌شود و از پديد آمدن جوش‌هاي صورت جلوگيري مي‌كند. در صورت استفاده از اين لوسيون براي جلوگيري از رشد باكتريها بهتر است هرروز يك محلول تازه درست كنيد. مصرف اين محلول باعث خشك شدن پوست مي‌شود و براي پوست‌هاي چرب بسيار مفيد است. اما در صورت داشتن پوست خشك از مصرف آن خودداري كنيد.
آب ليمو براي پوست سر بسيار مفيد است و شوره سر را كاهش مي‌دهد. عصاره حاصل از آبگيري يك ليموي تازه را حدود ‌١٠ دقيقه برروي پوست سر مالش دهيد و سپس آن را با آب به طور كامل بشوئيد. همچنين آب ليمو مي‌تواند به عنوان يك تقويت كننده مو وضد خارش، به صورت ماساژ برروي پوست سر استفاده شود.
آب ليمو يك ضد ويروس عالي مي‌باشد و همچنين مصرف آن براي سرماخوردگي شديد بسيار مفيد است. بدين منظور يك عدد ليمو را با مقداري نمك ميل كنيد. در صورت تمايل مي‌توان عصاره گرفته شده را در آب رقيق كرد و سپس مصرف نمود.
به علاوه شستشوي موي چرب با استفاده از آب ليمو باعث كاهش چربي آن مي‌شود. به اين صورت كه عصاره حاصل از ابگيري دو عددليمو در يك ليتر آب مورد استفاده قرار دهيد و موهايتان را با اين محلول بشوييد. اين روش باعث درخشان و شاداب شدن انواع موها مي‌شود. همچنين مصرف آن باعث مي‌شود موهاي طلايي رنگ روشنتر شوند.
ليمو تقويت كننده حافظه است. چند قطره از اسانس ليمو را روي يك دستمال ريخته و از طريق بيني استنشاق كنيد. همچنين مي‌توان اين كار را در مواقعي انجام داد كه مي‌خواهيد چيزي رابه ياد بياوريد. مغز شما با استنشاق اسانس ليمو نيروي تازه‌اي بدست خواهد آورد.
ليمو همواره به عنوان يك ماده تسكين دهنده روح مطرح بوده است. استشمام رايحه معطر ليمو در طي تمرينات تمركز و تعمق روح (مديتيشن) بسيار مفيد است. براي انجام اين كار كافي است كه سه قطره از اسانس ليمو را به يك كاسه حاوي آب گرم افزوده و آن را در هواي اتاق قرار دهيد. به اين ترتيب در طول استشمام رايحه معطر ليمو به يك آرامش مطلوب فكري و روحي دست خواهيد يافت.
ابن سينا پزشک معروف ايراني آب ليمو را بهترين دارو براي تشنجات ناشي از تب مي دانست و يرقان را هم با ليمو معالجه مي کرد . سنت هيلدگر نيز مصرف پوست ليمو را به زنان باردار تجويز مي کرد تا ويار آنها فروکش کند ، قوه هاضمه آنها تقويت شود و دل به هم خوردگي و تهوع آنان برطرف گردد .
در نهايت اينکه ، ترشي معده ، سو ء هاضمه ، تب و گريپ را هم مي توان با ليمو درمان و يا مهار نمود.

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *